/Прочитано:

262

УЈП: Нова листа на должници

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр. 02/2018 за долгови достасани до 31.10.2017 и неплатени до 31.1.2018 година врз основа на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб-страницата на Управата за јавни приходи во согласност со членот 9 од